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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
19/06/2000 |
Data da última atualização: |
19/06/2000 |
Autoria: |
MOURA, S. C. S. R. de; HUBINGER, M. D. |
Afiliação: |
UNICAMP. |
Título: |
A study of water activity and electrical conductivity in fruit juices:influence of temperature and concentration |
Ano de publicação: |
1999 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Food Technology, v.2, n.1,2, p.31-38, Campinas, 1999 |
ISBN: |
15167275 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The direct measurement of high water activity (.0.90) presents a series of difficulties when conventional methods are used. The measurement of electrical conductivity in high and intermediate moisture liquid foods is simple and accurate, in contrast to that of eater activity. Therofore, this work proposes to determine the water activity of tangerine, pineapple and lemon juices at various concentrations (10-55oBrix) by commonly used methods, such as the electronic hygrometer, and to determine a correlation between the water activity and the electrical conductivity at various temperatures. The water activity was determined using a DECAGON CX-2 hygrometer in the temperature range from 15 to 30oC. Using the results, it was possible to fit the FERRO-FONTAN et al. ((1981) water activity prediction equation to nonelectrolyte mixtures, from the calculation of the coefficient of variation (CV). |
Palavras-Chave: |
Atividade de agua; Suco de frutas. |
Thesagro: |
Condutividade Eletrica. |
Thesaurus Nal: |
electrical conductivity; fruit juices; water activity. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
28/09/1998 |
Data da última atualização: |
18/07/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CERVELATTI, E. P.; PACCOLA-MEIRELLES, L.D.; FERNANDES, F. T.; OLIVEIRA, A. C. de. |
Afiliação: |
ANTONIO CARLOS DE OLIVEIRA, CNPMS. |
Título: |
Adequação das condições de germinação e crescimento de Phyllosticta sp (f.p. Phaeosphaeria maydis) e avaliação da produção de exoenzimas envolvidas na penetração do patógeno na planta. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 22., 1998, Recife. Globalização e segurança alimentar: anais. Recife: ABMS, 1998. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Exoenzima; Growth. |
Thesagro: |
Crescimento; Fungo; Germinação; Mancha Foliar; Milho; Phaeosphaeria Maydis; Phyllosticta sp; Zea Mays. |
Thesaurus NAL: |
fungi; germination. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/39359/1/Adequacao-condicoes.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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